Fake Hills Architecture by Mad Architects in Beihai, China

Fake Hills Architecture by Mad Architects in Beihai, China

MAD Architects’ Fake Hills development is inspired by nature. China-based architectural firm MAD Architects unveiled the design of housing development located in the coastal city of Beihai. The development combines two types that are common to most residential developments in China, including high altitude and long-term, low-rise blocks.

Fake Hills Architecture by Mad Architects

The sustainable ” Fake Hills ” development will reduce energy consumption by allowing natural light and air to filter through. In addition, various stages of development including artificial gardens that provide clean air in the area and prevent runoff of rainwater and keep the interior temperature regulated.

Images of Fake Hills Architecture by Mad Architects

 

Fake Hills-year: 2008
Fake Hills-location: beihai, china
Fake Hills-typology: residential apartment
Fake Hills-site area: 109,203sqm
Fake Hills-building area: 492,369sqm
Fake Hills-building height: slab-106m; tower-194m

Images Credit: MAD Architects: Fake Hills

Vertical Safari in Buenos Aires, Argentina

Vertical Safari in Buenos Aires, Argentina

Vertical Safari-general view

Vertical Safari-general view

Here is a Vertical Safari in Buenos Aires. The animals were not excluded in the scheme of things. Studies + influx has proposed building a zoo near vertical massive reserves of Puerto Madero in Buenos Aires. This ensures that the use of the area is minimized while being capable of advancing the cause of conservation of fauna. The skyscraper will house a zoo Ferris wheel stops at each level, giving visitors a glimpse of the animals. The wheel is moving at a very slow speed, a termination circuit means 30 minutes. The top of the zoo is a resting point where visitors can drink coffee or browse the gift shop.

Images of Vertical Safari in Buenos Aires

Vertical Safari Architects: INFLUX_STUDIO
Vertical Safari Location: La Reserva, Puerto Madero, Buenos Aires, Argentina
Vertical Safari Client: ARQUITECTUM
Vertical Safari Area: 95,000 sqm
Vertical Safari Project Area: 5,000 sqm
Vertical Safari Project Year: 2009-2010

Green Architecture: Enota Hotel Ribno

Green Architecture: Enota Hotel Ribno

Enota Hotel Ribno. The project was to build a luxury hotel on the edge of wooded bluff and designerswere invited to create a structure that does not happen to be an intrusion into the landscape. So they decided to go with a design hotel is more like a mountain of asatellite image with a series of sharp peaks.

Enota Hotel Ribno

Enota Hotel Ribno

The design was inspired by the tops of pine trees and the rest of the design takesRibno Slovenian local architectural elements. Trying to combine with the natural environment is difficult enough, but getting it, keeping intact the luxury featuresmakes the process even more commendable. While hotel rooms are below the peaks with height differences, because they are used as health centers, meeting rooms and parking spaces.

Images of Green Architecture: Enota Hotel Ribno

The design of the Ribno him to stay connected underground as the rooms areequipped with adequate ventilation and all the amenities to make you happy. We would like to see the place again is beautiful and I hope more developers of eco-tourism in the car and try to vacation spots that does not disrupt the natural habitat.

Images Credit: Enota

Urban Space: Pini@Pigneto by GOMMA Architecture Design

Urban Space: Pini@Pigneto by GOMMA Architecture Design

Urban Space: Pini@Pigneto by GOMMA Architecture Design. The Pini @ Pigneto GOMMAdesign this idea shared by a large urban space that holds the promise of a good time without causing any damage to the environment. Architecture and design of this project is inspired by nature and it is logical, because the whole project is a tribute to nature. The project involves the recycling of metal waste and exploit natural resources and renewable energy.

Pini@Pigneto GOMMA Architecture

Pini@Pigneto GOMMA Architecture

The location of this project is the pedestrian bridge near the old Pigneti Pigneto Rome.The name was born from the inspiration provided by a long row of pine trees that were planted back in the 18th century by the family Caballini. The most critical of this proposal is the canopy of photovoltaic cells that form the canopy.The set of these pins perform three vital functions.

During the day, captures solar energy, solar energy at night to provide the energy needed to light the LED lamps. During the day, this group of pines provide shade necessary despite the intense natural sunlight. The trunk and branches of these trees are made of tubular galvanized steel pipes, which are commonly used as an external structure pylons.This train serves two purposes.

First, the child hides and other electrical parts and supports both sheets and plates which form the basis of this structure. The plates at the base of the square are held together by brackets attached to the branches of these pines trees.Keeping account of the intimate nature of the area, this place more autonomous approaches to the court a stunning public square urban.

It offers the ideal place to have the feeling of a relaxed and informal community social mix. Photovoltaic cells or leaves of pine trees makes this project a friendly atmosphere. The design and implementation of these sheets is unique. Each blade has an inclination angle that allows for maximum exposure to sunlight and ensures that does not receive a sheet in the shadow of an adjacent element.These solar panels also have LEDs which allow diffused light overnight.

Once lit, this place looks like a jewel in the crown that can be the center of the neighborhood. The ecological aspect is not limited to lighting, the site also promotes green transportation options like bicycling. He has a way of three meters wide with a bicycle parking area. Motor vehicles opt for the nearest alley.The proposal for urban self Pigneto is an excellent example to recreate that old neighborhood feel, without causing any damage to the environment. We only hope that the draft Pigneto serves as a source of inspiration for the promotion of new green ideas that can be effectively integrated into modern life.

Images of Urban Space: Pini@Pigneto by GOMMA Architecture Design

 

Project: Pini@Pigneto
Type: Public square
Location: Pigneto – Rome, Italy
Year: 2010
Status: Competition entry
Design: GOMMAdesign
Design team: Francesco Bagni, Vittorio Menna, Gabriele Settimelli

Images Credit: GOMMAdesign

Sail Bus Shelter: Public Space: An Origami Inspired Design

Sail Bus Shelter: Public Space: An Origami Inspired Design

Here is a Sail Bus Shelter: An Origami Inspired Design-Public Space. The bus shelter sailing very creative and innovative is the work of Rui Kiat Kwek is a design proposal for a modern bus stop which is responsible for the current understanding of it. This design was established near the Singapore River, improving cultural heritage points along the Singapore River, a popular tourist destination. Besides adding more style and improvement of the river, the bus stop will also sail a solution to people waiting for buses that are currently taking the bus is not supported in their designs.

Sail bus shelter design by_a544 Kwek Rui Kiat-Public Space Ideas

Sail bus shelter design by_a544 Kwek Rui Kiat-Public Space Ideas

The impressive design and shape of the bus shelter in the eyes of sailing tall ships made with Japanese paper folding art of origami! This bus station as a boat is very suitable for application by the river, as it complements the boats that float along the river. Apart from its unique appearance, this bus stop will also provide a spacious waiting for the bus is going to be very visible. Other than that, this bus stop will have a wide distribution of seats so that you can manage to conduct a meeting without being disturbed! This practice also addresses Singapore’s tropical weather shelters unpredictable – so if it rains or shines, would not be affected once you’re in this candle Abribus amazing!

Sail Bus Shelter: Public Space: An Origami Inspired Design

This bus stop was also a very green and the environment to as the shelter is built with solar cells inside your frame to perform a dual role – that of providing shelter for people waiting at the bus stop and also to provide energy for the adjacent area. Furthermore, the angles slightly sloping roof housing to allow rainwater to flow in a downward direction, rather than sideways and wetting of waiting passengers near the edges of the shelter.

Images of Sail Bus Shelter:  An Origami Inspired Design

The designer has tried to address the major concerns facing today’s bus bays, as it has changed the design and makes it more comfortable for passengers, providing a comfortable waiting time. Also, be faithful to this global warming and the problem today that we need to produce energy using renewable energy sources, the bus stop also generate clean solar energy which would give it a dual purpose.

Images Credit: Coroflot: Sail Bus Shelter

Timber Stadium by de Rijke Marsh and Morgan Architects

Timber Stadium by de Rijke Marsh and Morgan Architects

Timber Stadium Architecture

Here is a Timber Stadium by de Rijke Marsh and Morgan Architects. With recent advances in technology and innovation, the building industry has seen a change in the method and materials used in architecture. The Timber Stadium wooden stage has an architecture with an enormous waste of material and less. Timber Stadium structure consists of large cross-laminated wood panels. It has a roof that covers the steel cable up to 100 m. Has 50 percent of the roof skin variable ETFE and 50 percent of the compound of plywood. Timber Stadium structure is a good example of wooden structures carbon bad for the future. Cross laminated panels to generate zero waste. You can turn on the Timber Stadium project and create enhanced effects in the building. This proposal is an ambitious step toward all the wooden structure of the stadium.

Timber Stadium by Morgan Architects

Timber Stadium by Morgan Architects

Timber Stadium by de Rijke Marsh Architects

Timber Stadium by de Rijke Marsh Architects

Timber stadium wins AR Future Project

Timber stadium wins AR Future Project

Images Credit: drmm: Timber Stadium