The Public Transport Shared Services Center by Makeka Design Lab

The Public Transport Shared Services Center by Makeka Design Lab

Makeka Design Lab designs self sustaining transport center for Athlone. Eco friendly buildings seem to rise, bodes well for green vision. The integration of sustainability and design, Makeka Design Lab has created an echo of comfortable and stylish seat regional public transport in Athlone, Cape Town.Public transport called Shared Services Centre, the building will seek to integrate the different ethnic groups and races of people living in Cape Town. The seat of self-sustaining, also appeal to non-toxic building materials and natural light and ventilation.

The Public Transport Shared Services Center

The Public Transport Shared Services Center

Urban design will maximize winter sunlight through the efficient floor plates, which allow natural light to penetrate. The venue will be constructed so that it is not the chiaroscuro to reach other nearby buildings, while also taking into account the direction of sunrise and sunset.

The north facade of the building will look like solar chimneys, light shelves and grids to help the innovative HVAC system that eventually will be 60 percent more efficient than standard systems.

The center’s electricity needs, in turn, be complemented by solar panels. To make the building more self-sufficient, solar geysers water used to heat the water, while wastewater will be treated for hunting and for irrigation.

Gallery of The Public Transport Shared Services Center by Makeka Design Lab

 

Makeka, in their efforts to make the carbon footprint at least possible, use construction materials that are not toxic and come from renewable sources. The concrete used has increased fly ash content, while timber plantations will be certified.

Atria and bridges are seen running through the building to symbolize the movement. Local workers such as youth, women and unskilled and semi-shall be engaged in the construction process. Once completed, the center will be able to accommodate a workforce of 400, a bus testing facility and an elegant interface client’s public cum.

Images Credit: Makeka Design Lab

Shams Voxel Tower: 38-storey Residential Tower in Abu Dhabi

Shams Voxel Tower: 38-storey Residential Tower in Abu Dhabi

Shams Voxel Tower to unfurl extraordinary views of the Arabian Sea. Voxel Shams Tower deploy an impressive sight, what will be a great relief to see the real world. Modules in the stunning design has a flexible and can be formed in a wide range of housing solutions. This flexibility is made possible by the pixelation, which allows you to find apartments overlooking a magnificent view that lean towards the promenade, a marina and the Persian Gulf. 3D-pixels or voxels are swirling around the tower and let people enjoy extraordinary places.

Shams Voxel Tower

Shams Voxel Tower

The tower was designed so that must comply with energy conservation, making good use of local climatic conditions. The solar heat gain was tempted to wear to a minimum by setting the interior, exterior balconies and floor plates in a manner, which in turn reduce energy consumption. The tower will exceed suffocated with a strong environmental and cultural power, which becomes an identity for the development of Al Reem Island. The tower is 145 meters high and was placed on a 3-level podium. The two are placed at higher levels include homes, highlighting the majestic views of the Marina waterfront.

The tower also includes areas of common activities, parking and retail at ground level, which is very helpful for residents. Airy balconies and views aesthetic to welcome as you step into level 36, including penthouses. The structure is different from the regular buildings and has an outer skin impressive. It was not just to impress people with his catchy construction, but also let people mesmerized with his volume of solution. Voxel Shams Tower provide people with all the amenities, services and comfort also lined with a professional style. This will help to balance intuitive parametric design, it’s worth applause and praise.

Images of Shams Voxel Tower

Used in various combinations, these modules create a variety of apartment options.

The tower is mixed well with different lifestyles and leave people satisfied with the functions you just had sex. The stunning landscape of care leave people in a state of fear. The organizational pattern of the balconies as ribbons delicately wrapped and is forced to seek care. Olympic size pool creates interest necessary to the roof of the gallery, so people relax. Voxel Shams Tower is a wonderful concept of architecture, giving new meaning to modern life and lifestyle.

Images Credit: architter

Holland House

Holland House

Holland House-Entrance

Holland House-Entrance

Holland House in the City of London. Strictness and material scarcity in the war does not seem to have caused too many problems because the building has some nice details. Outside, a black granite ship by Joseph Mendes da Costa reflects the core business of the shipping business – even though they were involved in other areas such as steel and exploitation mining.

Rotate the corner on the front of the building and offers an extraordinary vertical composition. This is intention: the road was narrow, so it was the sight most visitors got. Today, however, the opposite side of the street was opened to serve the Piazza of Gherkin, allowing you to get before you get a better view. The brick glazed terracotta facade of the earth are located in Delft, which provides protection against smog and fire and transported to London on its own company ships of handing

a Strange Centenary Holland House. 2016 is a Centenary unusual for a building because 1916 was in the middle of the First World War. However, as the name suggests, Holland House in the City of London was built by a Dutch company, Wm H.Müller and Co. the Netherlands were neutral.

The architect was Dutch: Hendrik Petrus Berlage. A specialist guide in the Netherlands, is his only work in London and one of the first steelworks in Europe. It is no coincidence that he had visited the United States in 1911, where he was influenced by the steel frame buildings he saw there.

However, in 1919, he held with Müller and Co. The interior work was not entirely complete for a Belgian Henry van de Velde was responsible for mahogany paneling (wood of a company ships) and furniture.

Stained glass windows and lamps are the work of Bart van der Leck. He also designed the magnificent mosaics that paint the corridors on each floor.
In the lower floor, the lower part of the mosaic is a glorious navy, recalling the sea that was so in the heart of the inhabitants of activities.
The site is rather bulky: there is another building, Reputation House in the corner, because the owner would not sell to Müller. Berlage addresses some of the issues that arise with a central halo that brings daylight into the building.
Müller had long since ceased occupying the building. Later residents have removed most of the original features, but a restoration in 2007 that has helped highlight the very special way Holland House remains. Images Credit: Holland House

ITC Corporate Tower by HKS Architecture Design

ITC Corporate Tower by HKS Architecture Design

Inspired sustainable ITC Corporate Tower by HKS Architecture Design. The ITC Corporate Tower project will be a visual record of national guidelines, sustainable and innovative use of ICT. Standing 26 stories tall, the tower of one million square meters will be to translate the language of the historic structures in the region and contemporary technology in a LEED Platinum, cutting edge design adapted to their environment.

ITC Corporate Tower Architecture Designs

ITC Corporate Tower Architecture Designs

Recognizing the value of national scope of the ICC, the powerful presence of the tower, the iconic shape and design of the building system is based on proportional to the permanence of stone, carved in detail and vivid historical Dravidian temples of Bangalore. While based on the culture of the city, the tower design business CCI also responds to the natural environment, the tower is designed to be a living, breathing organism, improve the site’s natural and working environment for their occupants.

ITC Corporate Tower

ITC Corporate Tower

“Lung” important green vegetation, a continuation of the natural vegetation of the site, will grow by double spaces and triple height intervals along the interior façade. These circuits figurative vegetation will not only improve the quality of office space, but will create new spaces for the excitation of the working sessions individually or in groups.

ITC Corporate Tower by HKS

ITC Corporate Tower by HKS

Organic sense of the tower and respect for their natural site is supported by other important architectural features and durable. A double skin insulation of the building from the sun’s heat and allow the benefit of natural light important. The slope of the Law of pyramid building of inspiration like a chimney, drawing air through the building, while the open windows allow cross ventilation of work spaces and offer to occupants of the building control natural circulation of air.Designed to work in harmony with the natural environment of the building, the tower’s ecological systems will allow the structure of lasting significance and value.

ITC Corporate Tower by HKS Architecture

ITC Corporate Tower by HKS Architecture

The layers of contextualism, sustainability and innovation creates a rich and sophisticated design for the new tower company ITC. As both the architectural history of the region and future of technology, the design of the tower will offer a LEED Platinum superior working environment for employees and advance the mission of the JRC to provide sustainable value to shareholders society, nation and world community.

Images Credit: hksinc

Soviet Cottage Uses Buses from Moscow by Sergei Kulikov

Soviet Cottage Uses Buses from Moscow by Sergei Kulikov

Soviet Cottage Uses Buses. The remains of the legendary era of the Soviet Union Ikarus 280 buses to Russia as listening architectural remains in Beryozka-6, a rural village a few miles from some tens of Moscow. The Hungarian Ikarus 280 buses built, making transport services in the Russian cities during the Soviet regime, become homes, bathrooms, kitchens and other colonies of house into the landscape. Beryozka-6 is now a very interesting place for nature lovers and the two history buffs, who can also enjoy the scenery blessed in the context of the holiday home with Ikarus 280 buildings.

Soviet Cottage Building uses buses

Soviet Cottage Building uses buses

Evolution of the cottage colony in Beryozka-6 was also historic. The agreement, originally called Avtobusniki, which means bus people “was created in 1989, the chaotic years of the history of Soviet domination. As you might guess, Regulation Avtobusniki house has been allocated to services workers Bus Ikarus 280. But as the Soviet regime fulfilled its historic decline in the same year, workers were given the two halves of Ikarus 280 effects of amortization of property.

In a sense, these Ikaruses echo the fate of the famous Soviet five-story residential buildings.

Over the years, the buses in the region have been used or recycled to the housing needs and related. Today, the house is a typical example of “stone age of high tech” with Ikarus buses turn to complete housing facilities. If you visit, you can see a variety of appliances and utilities made since the old bus. Even the parts and the windows of the old buses are used in gardens, greenhouses and similar creations.

As Sergei Kulikov, and an architectural historian, notes on Domus, the cottage Beryozka-6 regulation is an ideal identification for the use of technology in architectural prosthesis standardization of facilities and housing crafts architecture. Of course, with the remains of 280 Ikarus buses in a house rich solution, the country has shown a model for the world, hungry for a Green Revolution.

There is even a small church in the villa, built by Andrei Strebkov, a priest of Zainsk, recycling LIAZ bus model in 2011. Over the years, the lifestyle of the dachas, small towns that are provided to families under the Soviet regime, has undergone drastic changes. In fact, this is what ended up in the award of the colony house Beryozka-6 bus for employees in 1989. Under Stalin’s dachas is granted only to scientists and cultural elites of society. However, Khrushchev dachas changes to everyone, including workers in factories and bus stops. Of course it is quite surprising that through years of the occupants of the house Beryozka-6 has also developed a green lifestyle.

Images Credit: Sergei Kulikov

Bike City: Swirling Ramps with Green Lawns in Chongming by JDS Studio Architecture Design

Bike City: Swirling Ramps with Green Lawns in Chongming by JDS Studio Architecture Design

Swirling ramps form basis of JDS’s competition entry for Bike City in Chongming. JDS is a young design studio that seems to make it big! Participate in the Contest, the bike park Chongming, attempts to create what might be called an urban oasis near the city of Shanghai. It also has in it a refuge, a multipurpose room and a museum of the bike. Ecowan project, to be grass and replanted toprovide a beautiful view and a natural feel. The whole structure is spiralingupward, and gently sloping ramps makes it a wonderful place for hiking and biking.

Bike City: Swirling ramps

The visitor center was noted that the entry point. It also serves as an information point where visitors can learn about everything and seek clarification. Was constructed to act as a park command bicycles and, therefore, is situated right at the beginning. At the same time, represents the relationship between sport, social awareness, technology, evolution of the bicycle and recreation.

Gallery of Bike City: Swirling Ramps with Green Lawns in Chongming by JDS Studio Architecture Designs

Swirling ramps form basis of JDS’s competition entry for Bike City in Chongming – The spiralling ‘city’ is the competition entry from young design studio JDS

Park flagship screen, however, is the museum of the bicycle. It is designed as a double helix. Therefore, we can run and run through the turns of the helix while admiring the table view of bicycles. The set will undoubtedly have a strong message for a greenway of life and promote greater use of bicycles in theconventional transport, on the contrary, the use of fossil fuels.

Images Credit: jdsa