Into the Trenches by Can Vu Bui

Sustainable Public Space: Turning a Ditch by Can Vu Bui

A trench, which extends from 80 meters deep, was built in the city. The water flowing from the city up there. The accumulated water is treated and then went to the river through a profile of the brand new canyon floor to be built in the city.

Into the Trenches by Can Vu Bui
Into the Trenches by Can Vu Bui

The space will also be a waste management center. Today most of Rhode Islandwaste is dumped in landfills and will be saturated in the next decades. Therefore,installation of waste management is really needed now thinking about the future.Furthermore, the slopes of the structure limits can be used as a public playground.Anaerobic digesters, integrated into the structure, will be the conversion of solid waste into energy. This energy is used to power the facility and public space. Itprovides all the beautiful, which looks nothing like a recycling plant. The property features a modern context and refreshing.

Images of Sustainable Public Space: Turning a Ditch by Can Vu Bui

Images Credit: canvu bui