Back Elevation-Wright Conversion By Elmo Swart Architects

Back Elevation-Wright Conversion By Elmo Swart Architects

Conversion by architects Wright Architects of South Africa Elmo Swart is an expansion to a three-bedroom house with a thatched roof in Durban, South Africa.Including adding a new bedroom, two studies, an entertainment area and an art gallery for multiple uses, the design has a continuous surface that wraps around the structure to form a fluid floor, wall and ceiling shape .

Situated within a dense cluster of trees and mature, the design maintains the natural materiality of place, while establishing a presence with its modern form and structure. The inclined plane running along the house uses straw in comparison with the fluid steel frame surrounding the interior space. The outdoor terrace off the master bedroom features a new material such as straw to form a permeable cover the outdoor shower.

The art gallery is organized in a linear fashion, which is the tunnel connecting the driveway to the valley on the other side of the site. Dress on both sides by expansive glazing, the tunnel is a transparent medium, providing sight lines with the surrounding landscape. A parking space big enough for two cars is generated by the structure was partially outstanding.

Images Credit: architects designs